אחד הדברים השנואים על רובנו הוא ללכת לרופא: במערכת בריאות קורסת, לרופא יש אולי ארבע דקות כדי להקדיש לכל מטופל, מה שאומר שלא פעם הוא יטעה באבחנה הרפואית שלו (במיוחד כאשר מדובר במצב רפואי פחות נפוץ ושגרתי), וכמעט בכל מפגש הוא ייאלץ להיות "קצר", חסר סבלנות ופשוט לא אדיב.
אולם למרות שכיום מדובר בחוויה פחות נעימה, בעתיד הלא רחוק בכלל, ברור שיהיה מדובר במשהו אחר לגמרי. לפי ד"ר אהוד מירון, אנחנו בתחילתו של תהליך שבו הטכנולוגיה משנה את עולם הרפואה מן הקצה אל הקצה: "בתקופת הקורונה ראינו את משרד הבריאות מגלה גמישות ביחס לרפואה מרחוק, והמון אפשרויות ופעולות נעשות היום מרחוק. כבר היום כל קופות החולים מאפשרות לשלוח שאילתא לרופא, מבלי להצטרך להגיע אליו. טכנולוגית מדובר בפעולה פשוטה, אבל עובדה שלקח המון שנים עד שעשינו זאת", אומר ד"ר אהוד מירון.
"אני מצפה שמשרד הבריאות, שהתקציבים והמעמד שלו עלו בתקופת הקורונה, ינצל את התקציבים העולים הללו כדי להרחיב את התפיסה של רפואה מרחוק, מה שיביא גם להתייעלות בטווח הלא רחוק. למשל, ישנה הצעת חוק שנועדה להעביר תקציב למגוון בדיקות ביתיות לביצוע על ידי מגן דוד אדום, בטרם יגיע אמבולנס. הדבר יכול גם להציל חיים, וגם למנוע פינוי מיותר לבתי החולים העמוסים לעייפה".